Agenda


Lees verder...

Onze statistieken

Vandaag 72
Deze week 1129
Deze maand 1868
Sinds 11-2008 1146003

Opleidingen
 

 

RoemeensĀ studeren op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waarĀ Roemeens gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

RoemeensĀ studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil jeĀ Roemeens op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bijĀ de volgende opleidingen.Ā 

 

Nederland - universiteiten

 

Universiteit van Amsterdam (UvA)
De Universiteit van Amsterdam is de enige universiteit in de Benelux waar je een volledige opleiding Roemeense taal en cultuur kunt volgen. De nadruk ligt op taalverwerving, maar uiteraard is er ook aandacht voor de Roemeense letterkunde en de cultuur van Roemeniƫ. Een deel van de studie kan in Roemeniƫ gevolgd worden.

Meer informatie....

 

Belgiƫ - Universiteiten

 

Universiteit Antwerpen
Binnen de opleiding Romaanse Taal- en Letterkunde is het mogelijk een vak Roemeens te volgen.
Meer informatie...

 

 

Belgiƫ - Hogescholen

 

Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (HIVT)
Het HIVT biedt een avondopleiding tot tolk of vertaler Roemeens aan.
Meer informatie....

 

 
Citaat van de dag

"Twee dingen vervullen het gemoed met steeds nieuwe en steeds toenemende bewondering en ontzag, hoe vaker en intenser het nadenken zich erop toelegt: de sterrenhemel boven mij en de morele wet in mij.
Dvije stvari me ispunjavaju sve većim strahopoÅ”tovanjem i udivljenjem Å”to ih viÅ”e promiÅ”ljam - zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni. "
- Immanuel Kant -
(1724-1804)

Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?